Meniu

2014 m. lapkričio 24 d., pirmadienis

Dėl MOBIS euro-versijos

Norint tęsti darbą su MOBIS programa būtina įsigyti naują MOBIS 3 versiją. UAB "Asseco Lietuva" informavo  visus MOBIS programinės įrangos naudotojus apie tai, kad:

1. Programinės įrangos versija, pritaikytą darbui su EURO valiuta (MOBIS v.3), planuojama išleisti š.m. gruodžio mėn.
2. MOBIS v.3 versijos, įskaitant ir pagalbą versijos atnaujinimui, preliminari kaina mokyklos bibliotekai būtų 1200 Lt be PVM (1452 Lt su PVM).
3. Įvertinę darbo su bibliotekomis patirtį ir siekdami užtikrinti sklandų bibliotekų darbą su atnaujinta sistema, papildomai suteikiame 6 mėnesių, skaičiuojant nuo versijos įsigijimo dienos, darbo su
sistema pagalbą bei konsultacijas.
4. Įsigijusiems MOBIS v.3, pateiksime ir versiją MOBIS v.3.1, kurią numatoma išleisti 2015 m. pirmame ketvirtyje, kurioje bus realizuoti aktualiausi programinės įrangos pataisymai ir pakeitimai, atsižvelgiant į MOBIS naudotojų pastebėjimus ir pasiūlymus.


LBD Mokyklų skyrius Vilniaus mokyklų vardu spalio 9 d. kreipėsi į savivaldybę su prašymu skirti lėšų naujajai MOBIS versijai pirkti, bet lapkričio 20 d. gavome atsakymą, kad lėšos nebus skiriamos. Informaciją perdavėme Vilniaus m. Mokyklų Direktorių asociacijai, kad nuspręstų dėl tolesnių veiksmų. Jei bus suspėta mokyklose dar gruodyje įsigyti reikiamą programos versiją, bus galima teikti prašymus su pirkimų dokumentais savivaldybei, kad pastaroji parengtų paraišką LR Vyriausybei dėl patirtų išlaidų kompensavimo kitų metų pirmame ketvirtyje. Vilniuje šis klausimas turėtų būti svarstomas lapkričio 27 d. mokyklų vadovų pasitarime savivaldybėje. Žemiau pateikiame mūsų kreipimosi į savivaldybę tekstą. Gal būt bus reikalinga kitų savivaldybių bibliotekininkams kaip pavyzdys.

DĖL LĖŠŲ SKYRIMO MOKYKLŲ BIBLIOTEKŲ INFORMACINĖS SISTEMOS (IS) MOBIS PRITAIKYMO EURO ĮVEDIMUI 

Nuo 2003 m. Lietvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijai įsigijus licenciją, Vilniaus miesto bendrojo lavinimo mokyklos naudoja Mokyklų bibliotekų informacinę sistemą MOBIS. Šiuo metu su IS MOBIS Vilniuje dirba 57 mokyklos. Apskaita šioje programoje vykdoma litais. Pagal Lietuvos Respublikos euro įvedimo Lietuvos Respublikoje
2014-04-17 d. Nr. XII-828 įstatymą nuo 2015 m. sausio 1 d. Lietuvos Respublikoje įvedamas euras. Siekiant ir toliau naudoti IS MOBIS mokykloms reikalinga naudojamą IS pritaikyti prie naujos valiutos.
Vadovaujantis minėto įstatymo 30 str. 1 d., bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2014-07-22 nutarimo „Dėl Savivaldybių išlaidų, patirtų pritaikant informacines sistemas euro įvedimui, kompensavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ numatyta tvarka, prašome skirti lėšas mokyklų bibliotekų IS MOBIS pritaikymo euro įvedimui išlaidoms padengti.
                      Vilniaus miesto savivaldybei patirtos išlaidos gali būti kompensuojamos vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės  2014-07-22 nutarime „Dėl Savivaldybių išlaidų, patirtų pritaikant informacines sistemas euro įvedimui, kompensavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ numatyta tvarka.
Mokyklų, naudojančių IS MOBIS, sąrašą pridedame (priedas Nr. 1).
Mūsų (mokyklų bibliotekininkų) prašymui pritaria Vilniaus miesto bendrojo lavinimo mokyklų vadovai.

PRIDEDAMA. Mokyklų, naudojančių  IS MOBIS sąrašas, 5  lapai.

3 komentarai:

  1. Ar čia normali kaina už atnaujinimą? Ar kas nors prižiūri tokius pirkimus? Ar tai nėra biudžetinių pinigų švaistimas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. kai yra monopolis ir jokių konkurentų - ko nepasipinigauti? Pagal įstatymą savivaldybė turėtų rasti lėšų biudžetinių įstaigų naudojamoms programoms prie euro priderinti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Deja, Vilniaus direktoriai nesvarstė MOBIS klausimo praėjusį ketvirtadienį 27 d. Vadinasi mokyklos pirks MOBIS 3 versiją kurios norės ir pinigų tam turės. Taip pat yra žinoma, kad yra priimti spalio 22 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2014-07-22 nutarimo „Dėl Savivaldybių išlaidų, patirtų pritaikant informacines sistemas euro įvedimui, kompensavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimai, pagal juos galima vykdyti pirkimus ir po sausio 1 d. bei ilgesnis terminas paraiškas Vyriausybei teikti dėl kompensavimo. Tai, kad galite nusipirkę kreiptis su mokėjimo dokumentais į savivaldybes ir prašyti, kad šioji pildytų paraišką Vyriausybei dėl išlaidų kompensavimo. Paraiškų teikimo laikas irgi pratęstas.

    AtsakytiPanaikinti