Meniu

2014 m. lapkričio 14 d., penktadienis

Knygų kalėdos 2014 prasidėjo

   2014 lapkričio 13 d. Ugdymo plėtotės centre (ŠMM) buvo iškilmingai ir jaukiai pradėta LR Prezidentės globojama, jau tradicija tapusi, Knygų Kalėdų akcija. Įėjimo bilietas - dovanojama knyga, ant kurios Centro darbuotoja užklijuodavo Kalėdų akcijos lipduką, o dovanotojas - pasirašydavo.
Salės kampe akį traukė didžiulė knygų eglė papuošta švytinčiomis girliandų lemputėmis.
   Popietę, į kurią susirinko per 80 garbingų svečių, knygų mylėtojų ir švietimo įstaigų rėmėjų, pradėjo Lietuvos Edukologijos universiteto studentų aktorinė grupė. Būsimi mokytojai įtaigiai suvaidino Justino Marcinkevičiaus "Grybų karą" ir akimirksniu nukėlė visus į vaikystę. Po to klausėmės ištraukų iš knygų, eilėraščių, pasisakymų. UPC direktorius Giedrius Vaidelis skaitė ištrauką iš Gendručio Morkūno knygos "Blusyno pasakojimai": Salomėjos Nėries ir Juozo Erlicko eilės nuskambėjo lydimi rap-o ritmo ir šokančiųjų judesių. Pabaigoje visus įsiūbavo kartu dainuojama Vytauto Kernagio "Linksminkimos..." pagal J. Vienažindžio eiles. Prie kavos puodelio grupelėmis dar ilgokai bendravome su bičiuliais ir pažįstamais.
  Geras pavyzdys ir mums mokyklose panašiai pradėti Knygų Kalėdas 2014.Visiems linkime gražių ir prasmingų renginių mokyklose bei bibliotekų fondų papildymo naujomis knygomis.
daugiau informacijos apie Knygų Kalėdų akciją   http://www.knygukaledos.lt/
   LBD Mokyklų skyriaus  pirm.
   Irena Kryžanauskienė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą