Meniu

2015 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

BIBLIOTEKININKAI IR NE TIK LAUKIAMI BIBLIOTEKŲ ERDVĖJE

Šių metų Vilniaus knygų mugėje daugiau dėmesio skirta kuriant erdves ramiems pokalbiams ir aktyvioms diskusijoms apie knygas ir jose gyvenančius personažus su draugais ir šeimos nariais. Tarptautinėje 16-ojoje Vilniaus knygų mugėje lankytojai galės atsipūsti ir smagiai praleisti laiką atnaujintoje, atviroje ir interaktyvioje vietoje mugėje – BIBLIOTEKŲ ERDVĖJE. Čia rasite daugiau erdvės pokalbiams su bendraminčiais ir šeimos nariais.

Mugėje numatomas specialus renginys bibliotekininkams. Vasario 19 d. 12 val. konferencijų salėje 5.2 vyks paskaita „Saugumas informacinėje erdvėje“. Dalyvauja T. Čeponis ir K. Zikaras iš Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento. Specialistai pasistengs atsakyti į klausimus, kas tai yra informacinis karas, informacinės operacijos, psichologinės operacijos, propaganda, kodėl tai taip plačiai naudojama 21 a., propagandos kanalai, priemonės, tipai ir technikos, knygų naudojimas informaciniam įtakojimui.
                               
Bibliotekų erdvėje mugės dalyviai galės ramiai pavartyti leidyklų knygas, pailsėti, pabendrauti prie kavos ar arbatos puodelio. Smalsiausi mugės lankytojai bus kviečiami sudalyvauti Bibliotekų erdvės laboratorijoje organizuojamuose užsiėmimuose. Kartu su Vilniaus universiteto bibliotekos specialistais sužinos, kas yra ekslibrisas ir galės išbandyti jo kūrimo subtilybes. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir „Robotikos mokykla“ kvies susimeistrauti netikėčiausią knygos skirtuką. O ketvirtadienį 13–15 val. bus vienintelė proga sudalyvauti komiksų kūrimo kūrybinėse dirbtuvėse, kurias pristato Kauno apskrities viešoji biblioteka.


Mugės metu Lietuvos bibliotekų darbuotojai negailės patarimų lankytojams. Vyks konsultacijos kaip susitvarkyti savo asmeninę namų biblioteką. Pasinėrus į detektyvinį žaidimą, bus galima išsiaiškinti ką bibliotekininkas dirba visą dieną. Visi lankytojai galės išbandyti paslaptingojo „Bibliorakulu“ patarimus.

Kelionių mėgėjai mugės metu galės pakeliauti po istorines Vilniaus universiteto bibliotekos erdves ir gražiąsias sales bei atrasti ir pažinti Klaipėdos kraštą su interaktyviuoju Krašto paveldo gidu!

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kvies pasitikrink savo IQ ir iššifruoti du terminus – e.klasika ir ibiblioteka. Penktadienį ir šeštadienį nuo 11 iki 15 val. Vilniaus miesto savivaldybės centrinė biblioteka visus norinčius registruos į šiais metais atidarytą naują Žirmūnų biblioteką ir bus galima nemokamai gauti visoje Lietuvoje galiojantį LIBIS skaitytojo pažymėjimą.

Tradiciškai erdvėje įsikurs „Gyvoji biblioteka“ – kur knygos yra žmonės, o skaitymas – pokalbis. „Gyvoji biblioteka“ yra neformalaus ugdymo metodas, skatinantis tarpusavio supratimą, toleranciją ir pagarbą žmogaus teisėms. Skaitytojas gali pasirinkti pašnekovą, užduoti jam rūpimus klausimus ir išgirsti atsakymus.

Erdvę puoš Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos ekslibrisų paroda „Kuršių marių vėtrungės – praėjusių amžių „feisbukas“. Čia atsiskleis 47 dailininkų iš 19 pasaulio šalių darbai. Dailininkai ekslibrisus dedikavo seniesiems krašto gyventojams lietuvininkams, žymioms šiandienos Pamario krašto kultūros, meno asmenybėms, bibliotekoms, muziejams, kitoms organizacijoms, etnografiniams Pamario kaimams.

Vilniaus knygų mugės metu Bibliotekų erdvė įsikurs 3 salės galerijoje (II aukštas). Išsami mugės renginių programa: http://www.vilniausknygumuge.lt/lt

Daugiau informacijos:
Indrė Zalieskienė, Vilniaus universiteto biblioteka,
Komunikacijos ir informacijos skyrius, Tel. (8 5) 268 7133;

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą