Meniu

2014 m. rugsėjo 30 d., antradienis

Dėl artėjančios akcijos "Knygų Kalėdos 2014"

Ir šiemet Prezidentė inicijuoja ,,Knygų Kalėdas“. Jos bus skirtos lietuvių autorių knygoms populiarinti (grožinė lit, lit apie krašto istoriją ir t.t.)

Akcijos naujovių pažers knygynai. Tikimasi surinkti daugiau knygų. Ir jos visos keliaus į bibliotekas.
Akcijoje bus  kviečiamos dalyvauti visos šalies bibliotekos, organizuojant skaitymus (galima suorganizuoti ne tik bibliotekoje, bet pvz., artimiausiuose globos namuose), susitikimus su rašytojais, plėtojant skaitymo skatinimo iniciatyvas, bendradarbiaujant su Metų knygos rinkimuose dalyvavusiais rašytojais, Rašytojų Sąjunga ir kt.
 Akcijos startas – lapkričio 10 d., finišas – sausio 6 d., Trys Karaliai. 

Prašyčiau iki rugsėjo 30 d., antradienio, šiuo el.p. adresu lbd.sekretore@gmail.com
atsiųsti jūsų  Skaitytojų geidžiamiausių lietuvių autorių knygų sąrašus ( sąraše knygų autorius surašykite  abėcėlės seka, ne pagal knygos populiarumą).
Svarbu ne kiek surinksime knygų, kurių mokyklų, viešosioms bibliotekoms trūksta, svarbu –ne būti abejingiems, pasinaudoti puikia galimybe pristatyti bibliotekas, skaitymo skatinimo  iniciatyvas.
Taip pat informuoju, kad kartu su leidėjų asociacija ir rašytojų sąjunga kreipėmės į LR Seimą dėl didesnio finansvimo VB fondams komplektuoti. Kreipimasis pridedu.
Labai dažnai tenka girdėti priekaištų, kad viešosios bibliotekos neskiria deramo dėmesio lietuvių autorių knygoms komplektuoti, kad į bibliotekas keliauja menkavertė literatūra, kad rašytojai rengia savo kūrybos pristatymus įvairiose kitose erdvėse, nes bibliotekoms yra neįdomūs.
Kviečiu pradėti planuoti renginius ir aktyviai dalyvauti akcijoje. Alina Jaskūnienė,LBD pirmininkė

Iki lapkričio 4 d. prašome atsiųsti jūsų mokyklos bibliotekoje planuojamų renginių sąrašus LBD Mokyklų skyriaus pirmininkei el. p. adresu avmirena @gmail.com



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą