Meniu

2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

15-oji Vilniaus knygų mugė

Vasario 20-23 dienomis Vilniaus LITEXPO parodų centre vyks 15-oji knygų mugė. Vasario 20 dieną į knygų mugę bibliotekininkai, kaip visuomet, su darbo pažymėjimais bus įleidžiami nemokamai. Iki malonių susitikimų!

15-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė 2014 m. bus skirta klasikinei literatūrai ir Kristijono Donelaičio 300-ioms gimimo metinėms. Renginių programą rasite čia.

"LAIKO PATIKRINTOS KNYGOS“
Vilniaus knygų mugė - pagrindinė leidėjų, autorių ir skaitytojų susitikimų ir bendravimo vieta, reikšmingas kultūros renginys Lietuvoje, didžiausia knygų mugė Baltijos šalyse. Mugė yra orientuota į skaitytoją, joje svarbiausia – knygos ir kultūriniai renginiai, diskusijos ir naujos pažintys, autoriai ir skaitytojai. Mugės dalyviai – leidyklos, knygų prekybininkai, užsienio šalių kolektyviniai stendai, mokslo institutai, aukštųjų mokyklų leidybos centrai, visuomeninės organizacijos, kultūros centrai, žiniasklaidos priemonės, muziejai ir galerijos, kt.


Klasikinės knygos   anot M. Proust‘o –  optikos instrumentas, be kurio negalėtume patys savęs matyti, negebėtume perskaityti to, kas mumyse yra.  Tai mūsų kultinės knygos apie mus pačius, tai knygos visiems gyvenimo atvejams, visiems istorijos momentams. Laisvė, meilė, žmogus, vertybės, išgyvenimai, orumas, garbė ir dar daug tiesų sugula į sakinius, kuriais prabyla ištisos kartos – puslapiais, pastraipomis ar atskirais žodžiais atmintinai cituodamos amžinas, laiko patikrintas knygas.
Kas yra klasikinė literatūra kiekvienam iš mūsų? Koks yra mūsų sąmonės lobynas? Homer‘as, Petrarka, Joyces‘as, Dante, Shakespeare‘as, Bulgakov‘as, Šatrijos Ragana, Tolstoy‘us, Goethe, Marcinkevičius, Faulkner‘is, Marquez‘as, Geda, Eco, Dumas, Dostojevsky‘is, Hugo, Proust‘as, Parulskis... ir žinoma Donelaitis – kiekvienas gali sudaryti savo kultinių knygų sąrašą.
Ar klasika yra laiko įvertintos knygos? Ar mes skaitome tas pačias knygas ir ką jos pasako apie mus?– apie tai kvies diskutuoti 15-oji Vilniaus knygų mugė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą