Meniu

2013 m. lapkričio 20 d., trečiadienis

Mokyklų bibliotekų darbuotojų profesinio ugdymo poreikis 2014 metams



      Kviečiame atidžiai perskaityti žemiau esančią anketą, ją nusikopijuoti, užpildyti ir persiųsti Vilniaus apskrities A. Mickevičiaus bibliotekos metodininkei Romai J. iki gruodžio 9 d. anketos pabaigoje nurodytu el. pašto adresu. Jie tiria mūsų poreikius mokymams, kad galėtų atrinkti aktualiausias temas. Du kartus per metus turime galimybę šioje mūsų partnerių bibliotekoje kelti kvalifikaciją, taigi tik 2 aktualiausios temos bus pasirinktos realizavimui. Prašome visas LBD MS nares būtinai užpildyti poreikių anketą.    
                                                                                                            LBD MS pirm. I. Kryžanauskienė

        Mokyklų bibliotekų darbuotojų (LBD MS narių) profesinio ugdymo poreikis 2014 metams
Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka vykdo apklausą, kurios tikslas – išsiaiškinti mokymosi poreikius ir galimybes. Duomenys bus naudojami organizuojant mokymus ir (arba) žinių dieną.  Viešosios bibliotekos atstovai remsis pateikta informacija rengdami temas mokymams.
Pateiktoje lentelėje skiltyje Poreikis (vertinimo balas) išsirinkite KETURIAS Jums aktualiausias temas ir įvertinkite pažymėdami jas nuo 1 iki 4, kai 1 – labai aktuali, 2 – aktuali, 3 – būtų reikalinga žinoti, 4 – reikia trumpos ir glaustos informacijos.
       Kompiuterinio raštingumo mokymai gali būti pasirinkti kaip papildomi mokymai, pavyzdžiui: jeigu jau pažymėjote keturias Jums aktualias temas, kompiuterinio raštingumo temą gali pažymėti papildomai įvardindami savo mokėjimo lygį.

Eil. nr.
Numatoma seminaro tema
Kompetencijos
Poreikis
(vertinimo balas)
1.
Bibliotekos dokumento vertė
Profesinė kompetencija: žinios padės labiau įvertinti dokumentų vertę, pažinti dokumentų rūšis ir jas išskirstyti.

2.
Fondo modeliavimas
Profesinė kompetencija: gebės taikyti įgytas žinias modeliuojant bibliotekos fondą, įvertinti jo tinkamumą ir panaudą bibliotekoje

3.
Bendravimo psichologija: vaikų ir paauglių užimtumas
Asmeninė kompetencija: gebės bendrauti su įvairių amžiaus grupių vaikais, spręsti iškilusias problemas, adekvačiai vertinti situacijas ir pan.

4.
Projektų rengimas
Profesinė kompetencija: gebės rengti įvairaus lygmens projektus, teikti paraiškas. Skatins kūrybinį mąstymą ir bendrą lavinimą, kaip reikia rengti projektus.

5.
Patrauklios bibliotekos kūrimas.
Bendrosios kompetencijos: gebės panaudodami minimalias priemones keisti ir nuolat atnaujinti bibliotekos interjero detales. Kūrybinio mąstymo skatinimas.

6.
Skaitymo skatinimas mokyklose. Bibliotekininko vaidmuo
Asmenines kompetencijos: gebės pritraukti didesnį skaičių skaitančiųjų ne tik programinės literatūros, tačiau ir kitos literatūros. Skatins bendradarbiavimą su mokytojais, kitais mokyklos darbuotojais įgyvendinant idėjas ir projektus.

7.
Partnerių paieška


(Numatomi 3 dalių mokymai tai pačiai auditorijai)
Asmeninė kompetencija: gebės rengti paraiškas ir kreiptis į įmones, visuomenines organizacijas dėl finansinės paramos, gebės vykdyti platesnę paiešką ieškant finansinės paramos ir nuolatinių partnerių.

8.
Retorika. Kūrybinis rašymas
Gebės raiškiai ir aiškiai kalbėti prieš auditoriją, valdyti balso tembrą, greitį ir kitas savybes, kurios reikalingos auditoriniam kalbėjimui.
Profesinė kompetencija: gebės rišliai, įdomiai, taisyklingai kurti įvairių tipų tekstus.

9.
Kalbos kultūra
Profesinė kompetencija: gebės taisyklingai vartoti žodžius ir normines jų reikšmes, žodžių junginius bei sakinius. Sakytinei kalbai taip pat svarbu gera tartis ir taisyklingas kirčiavimas, o rašytinei – norminė rašyba ir skyryba.

10.
Kompiuterinis raštingumas (Word, PPT, Excel) (bazinis, pažengusiems).
(Numatomi 4 dienų mokymai)
Bendrosios kompetencijos: gebės plačiau panaudoti kompiuterines programas, pritaikyti jas kasdieniuose darbuose (rengiant ataskaitas, sąrašus, parodas, įvairius tekstus ir pan.).
Jūsų lygis:



Užpildytų poreikio anketų lauksime adresu roma.januseviciute@amb.lt

2 komentarai:

  1. siūlomas temas vertinčiau taip:
    8 tema - 1 balas, 7 tema -2 balai, 5 tema -3 balai, 2 tema - 4balai

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vertinčiau taip:1-1, 2-4, 3-4, 4-3, 5-3, 4-4, 7-3, 8-3, 9-4, 10-4.

    AtsakytiPanaikinti